Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ.(Το παρακάτω κείμενο μου το έστειλε η Ξένια απο την Ξηρολίμνη και το μεταφέρω αυτούσιο)


 

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ.
Απίστευτη ντροπή για το χωριό μας… Σήμερα η οικογένεια μου θρήνει. Θρήνει τον άδικο χαμό της τετράποδης φίλης μας Ίνας που έδωσε άνιση μάχη για τη ζωή της γιατί κάποιος ανεγκέφαλος τη δηλητηρίασε έχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεων του. Αυτός ο αδίστακτος σήμερα έβγαλε τα αποθημένα του στο σκύλο και όσοι τον γνωρίζουν είναι συνένοχοι στο έγκλημα και τον επιβραβεύουν δυστυχώς με την σιωπή τους.

Ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνεται κάποιος να κάνει κακό στα ζώα που είναι τόσο αθώα, αδέσποτα ή μη. Δεν υπάρχει κακό ζώο. Όλα έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή κ ένας σκύλος που ανήκει σε μια οικογένεια αποτελεί μέρος αυτής κ οφείλει να γίνεται σεβαστό από την κοινωνία όπως και το αφεντικό του. Είναι πολύ τραγικό κ λυπηρό αυτό που συμβαίνει σε χιλιάδες ζώα καθημερινά.

Τελικά ο άνθρωπος είναι πλασμένος μόνο για να προκαλεί πόνο στους αδύναμους; Είναι αυτές οι απάνθρωπες πράξεις το υποτιθέμενο δείγμα υπεροχής του ανθρώπου απένταντι στα ζώα; Ή το μόνο που κάνουν είναι να μας επιστρέφουν δυστυχώς σε εποχές προϊστορικές, όπου κυριαρχούν τα ζωώδη ένστικτα; Και εμείς τα βλέπουμε να εκδηλώνονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό καθημερινά γύρω μας και δεν κάνουμε τίποτε γι’ αυτό. Αρχίζουμε να χάνουμε τον έλεγχο εδώ και καιρό. Πρέπει να ξυπνήσουμε, να σκεφτούμε, να αντιδράσουμε.

Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι τελικά μονο οικονομικη, αλλά δυστυχώς εδώ βλέπουμε πεντακάθαρα την ηθική σύψη του ανθρώπινου είδους…αν μπορεί να χαρακτηριστεί άνθρωπος αυτός που το έκανε…ντροπή!

Λυπάμαι Ίνα που είχες την ατυχία να γεννηθείς σε αυτη την αφιλόξενη χώρα για τετράποδα. Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να αλλάξουμε τρόπο και στάση ζωής απέναντι στα ζώα;

Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που θα βοηθησει ωστε να εντοπιστεί ο δράστης παρακαλούμε καλέστε στο 694.75.65.178.
Το άτομο αυτό (όποιο/οι κι αν είναι, από όπου κι αν είναι ) ειναι επικίνδυνο και πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί βάση Νόμου για τα δικαιώματα των ζώων: Νόμος 1197/1981 (άρθρο και 3170/2003 (άρθρο 12).
Κάντε κάτι για όσα βλέπετε να συμβαίνουν γύρω σας, μην το αφήνετε να περάσει έτσι, με την αδιαφορία απλά δίνουμε τροφή στο πρόβλημα για να διαιωνίζεται.

Αντίο Ίνα, έφυγες νωρίς αλλά θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπάμε για πάντα. Τουλάχιστον εκεί που πας δε θα εισαι μόνη, θα εχεις παρέα τον Έκτορα κ τη Σούζη.

Ξένια

Υ.Σ. Να θυμάστε οτι η σχέση με ένα σκύλο είναι ένα πραγματικό δώρο για τον άνθρωπο.

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων