Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

(((ΞΗΡΟΛΙΜΝΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ))) ''Οσα δεν φερνει η ζωη,φερνει ενα τηλεφωνημα. . .'' γράφει ο Λάμπης Κυριαζίδης.

Οσα δεν φερνει η ζωη,φερνει ενα τηλεφωνημα. . .
 Οσα δεν φερνει η ζωη,φερνει ενα τηλεφωνημα. . .που μπορει να ζωντανεψει χιλιες μυριες θυμισες απο το παρελθον. . Αυτο συνεβη προχτες οταν συνομιλουσα στο τηλεφωνο με τον αδελφο μου το Γουλη και μου ειπε οτι πινει καφε με τον . . Νωντα. .
 Δεν ειχαμε και πολλους μ αυτο το νομα στο χωριο και δυστυχως οι δυο εφυγαν νωρις απο τη ζωη. .Δεν πηγε βεβαια ο νους μου στον Νωντα τον Στυπιδη που ετυχε να βρισκεται στο χωριο ,εξ Αμερικης προερχομενος,οπου μεταναστευσε πριν 46 χρονια. Μιλησαμε στο τηλεφωνο και χαρηκα που τον ακουσα υστερα απο μισο αιωνα περιπου. . 
 Κι οταν κατεβασα τ ακουστικο θυμηθηκα το μικροσκοπικο Ραφειο,που διατηρουσε κοντα στα παλια ΚΤΕΛ. Καθε Τριτη και Σαββατο το Ραφειο ηταν γεματο τσαντες,καλαθια κλπ με φαγωσιμα που μας εστελναν οι γονεις μας με το λεωφορειο. . Στις κρυες μερες του χειμωνα πηγαιναμε στο Ραφειο του Νωντα και κουλουριαζομασταν πανω στις καρεκλες.Κι ο Νωντας παντα με το χαμογελο . .Μερικες φορες που ειχε πολλη δουλεια μας εδινε απο ενα κατσαβιδι και. . "ξετρυπωναμε" . .
 Θυμαμαι μια φορα που καταφερε ενας πλανοδιος να μου πουλησει ενα υφασμα για παντελονι 50 δραχμες. .που ταχα ειχε 200δραχμες και οτι ηθεκε εισιτηρια να παει Γιαννενα.Τελος παντων πλησιαζε και παρελαση κι εδωσα το πενηνταρικο.Δεν ειχα κι αλλα.Το πηγα στο Νωντα να μου το ραψει.Μολις το.ειδε μου ειπε. . Δεν πιστευω να δωσες περισσοτερο απο 50 δρχ. γι αυτο το τσιρβολ!!!.Μετα εκαψε μια κλωστη απ.την ακρη του υφασματος το μυρισε και μουλεει. .Πενηντα και πολλα ειναι.Εγω θα στο.ραψω αλλα να φορας σκουρο σωβρακο. ..
 Δεν επεσε εξω.Ευτυχως τοτε ολα σκουρα ηταν. . . . . 
 Σημερα ο Νωντας 87 κι εγω κοντα στα 70. 
Πατ απαν, Νωντα.

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων