Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο κοντοχωριανός μας Στέλιος Μανουσαρίδης από τον Ανθότοπο Κοζάνης και το θρυλικό αυτοκίνητο ''ΝΤΙΟΥΚΣ'' στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.Πιστό αντίγραφο του αυτοκινήτου της σειράς «Ντιουκς» μαγνητίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών

Μνήμες από την πολυαγαπημένη τηλεοπτική σειρά «Ντιουκς», που κράτησε συντροφιά σε γενιές και γενιές τη δεκαετία του 1980, ξυπνά ένα πιστό αντίγραφο του «στρατηγού Λι», του αυτοκινήτου μάρκας Dodge Charger που πρωταγωνίστησε στη μικρή αλλά και τη μεγάλη οθόνη, το οποίο φιλοξενείται σε ένα από τα περίπτερα της φετινής ΔΕΘ!

Το αυτοκίνητο με το χαρακτηριστικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και τη σημαία του αμερικανικού Νότου στην οροφή μαγνητίζει τα βλέμματα τόσο για την εντυπωσιακή όψη του όσο και για την πανέμορφη κοπέλα με το καουμπόικο καπέλο που κάθεται στο καπό, σαν την Ντέιζι της σειράς, διαφημίζοντας ένα ζαχαροπλαστείο των Σερρών!

«Είναι οκτακύλινδρο, 5.200 κυβικών και διαθέτει ηλεκτρικά παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι, αυτόματο κιβώτιο και air condition, αν και είναι του 1969! Ακριβώς ίδιο ήταν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη γνωστή σειρά. Η παραγωγή τότε είχε χαλάσει περίπου 400 (!) τέτοια αυτοκίνητα και μόνο 20 σώθηκαν! Αυτό που έφερα στη ΔΕΘ είναι το μοναδικό πιστό αντίγραφο του "στρατηγού Λι" στην Ελλάδα» αποκαλύπτει στην «Espresso» ο Στέλιος Μανουσαρίδης από τον Ανθότοπο Κοζάνης, που έχει λατρεία με τους «Ντιουκς» και ανέλαβε να ζωντανέψει το θρυλικό αυτοκίνητο.

«Το πήρα πέμπτο χέρι σε κίτρινο χρώμα με άσπρη οροφή. Το βρήκα σε μια αγγελία το 1992, το αγόρασα και το μετέτρεψα σε "στρατηγό Λι". Πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ένας στρατιωτικός που υπηρετούσε το 1980 στην αμερικάνικη βάση» λέει ο κ. Μανουσαρίδης. «Το παραχωρώ σε γνωστούς και φίλους που θέλουν να κάνουν γάμο ή κάποια άλλη εκδήλωση. Δεν το μισθώνω, ζητάω μόνο λίγα χρήματα για τη βενζίνη, γιατί... καίει πολύ!» λέει ο ιδιοκτήτης.
ΠΗΓΗ : www.espressonews.gr

Σχόλια
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων