Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

“Σεβτάς αγροθάλασσα”: Παρουσίαση της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του κοντοχωριανού μας Στάθη Αλεξανδρίδη, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο DADA

Την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, θα παρουσιάσει την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο DADA CLUB, στον Κεντρικό Πεζόδρομο Κοζάνης, με είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.
12 νέες μουσικές  δημιουργίες, με βάση, με προζύμι, με μαγιά, την μουσική παράδοση των Ελλήνων του Πόντου.
” Είναι  η ανάγκη της δημιουργίας, του νέου, που θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να παραμένει εξίσου γοητευτικό και να συγκινεί στις μέρες μας, όταν η βάση είναι η μουσική μας παράδοση….” αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο φέρελπις λυράρης και τραγουδιστής της ποντιακής μούσας, Στάθης Αλεξανδρίδης.
Τη δική τους ξεχωριστή πινελιά στο cd “Σεβτάς αγροθάλασσα” έβαλαν με τη συμμετοχή και αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική τους αξία :
 ο Μπάμπης Κεμανετζίδης ο οποίος έγραψε τις μουσικές, έχει την ευθύνη της ενορχήστρωσης, παίζει λύρα σε μερικά κομμάτια και γενικά είχε σημαντική συμβολή στην ολοκλήρωση αυτής της δουλειάς.
-ο ποιητής και συγγραφέας Κώστας Διαμαντίδης, ο κορυφαίος καλλιτέχνης Αλέξης Παρχαρίδης και ο ταλαντούχος στιχουργός Νίκος Σωτηριάδης, εμπιστεύτηκαν τους στίχους τους. 
-ο  Χριστόφορος Χριστοφορίδης  είχε τη φιλολογική και συντακτική επιμέλεια των διστίχων και  τις πάντα χρήσιμες επισημάνσεις του.
-ο Χρήστος Λαμπριανίδης είχε την επιμέλεια της φωτογράφησης, την επεξεργασία των φωτογραφιών.
 η Ευγενία Σταυρίδου  και  η εταιρία  mediacast  των αδελφών Χατζηνικολάου είχε τη γραφιστική δημιουργία και την επικοινωνιακή υποστήριξη.
 οι μουσικοί Τάσος Ματσαρίδης, Στέλιος και Ιάκωβος Μωυσιάδης οι οποίοι με την ευγενική κατάθεση του ταλέντου τους “εμπλούτισαν”, “ομόρφυναν” τη δισκογραφική εργασία “ΣΕΒΤΑΣ ΑΓΡΟΘΑΛΑΣΣΑ”.
-ο Σκηνοθέτης Τρύφωνας Ζήσης για την επιμέλεια του τηλεοπτικού σποτ και την υποστήριξη εικόνας.
Για το περιεχόμενο του cd  “Σέβτας Αγροθάλασσα” θα μιλήσουν ο γνωστός πόντιος τραγουδιστής και παρουσιαστής Παναγιώτης Θεοδωρίδης και ο καταξιωμένος τραγουδιστής και ηθοποιός, Αλέξης Παρχαρίδης, θα κάνει μια μικρή εισήγηση με θέμα: “Νέα γενιά και ποντιακή παράδοση”.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος Βάσω Αννουλίδου.
Μετά την παρουσίαση του cd θα ακολουθήσει μεγάλο ποντιακό γλέντι με τη συμμετοχή των κορυφαίων ποντίων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα δώσουν το παρόν για να τιμήσουν το Στάθη, οι: Αλέξης Παρχαρίδης, Μπάμπης Κεμανετζίδης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Γιώργος Σοφιανίδης, Στάθης Παρχαρίδης, Κώστας Πουτακίδης, Παναγιώτης Χωλόπουλος, Γιάννης Σανίδης, Νίκος Κοτταρίδης, Χάρης Αθανασιάδης, Τάσος Ματσαρίδης, Λάκης Παναγιωτίδης, Κώστας Φουλίδης, Γιώτης και Παύλος Ευθυμιάδης, Αλέξης Αντωνιάδης.
Η Είσοδος για το κοινό θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Λίγα λόγια για το Στάθη Αλεξανδρίδη
Στάθης Αλεξανδρίδης: Λυράρης από “κούνια”…..
 
Μεγάλωσε με τους “Τραπεζούντιους ήχους” της ποντιακής λύρας…Οι παππούδες του Ευστάθιος Αλεξανδρίδης και Χαράλαμπος Λαζαρίδης (Λαζάρογλης), από τη Σκήτη και τα Αλωνάκια αντίστοιχα, ήταν ξακουστοί λυράρηδες της περιοχής…
“Η λύρα ήταν το “παιχνίδι” μου…. Από μωρό παιδί !!! (γέλια). Ακόμη θυμάμαι τον παππού μου να με “κυνηγά” στο σπίτι για να την πάρει από τα χέρια μου !!! “Αούτο το μωρόν θα τσακών´ την κεμεντζιέν” έλεγε στη μητέρα μου. Και μάλλον δεν είχε και πολύ άδικο….Η λύρα τότε ήταν σχεδόν μεγαλύτερη στο μπόι από μένα και πάντα υπήρχε ο κίνδυνος ατυχήματος. Αργότερα όμως καμάρωνε, όταν άρχισα να ξεχωρίζω σκοπό…Σήμερα οι παππούδες μου δε ζούνε… Έχουμε όμως οικογενειακό κειμήλιο τις λύρες τους…” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στάθης Αλεξανδρίδης.
stathisalexandridis
ΠΗΓΗ : http://www.kozan.gr

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων