Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η μεγαλύτερη εως τώρα επιτυχία της Στέλλα Λεωνιδακη!! Έφτασε στα 2650μ (!) υψόμετρο..και συνολικά διενυσε 38 χιλιόμετρα!! 3η θέση στον ορειβατικό μαραθώνιο Ολύμπου 2018 (βίντεο) Συνολικός χρόνος της 6 ώρες και 38 λεπτά.

Ο αγώνας
Το μαγευτικό περιβάλλον του Ολύμπου ως χώρος διεξαγωγής του αγώνα αποδείχτη­κε στο πέρασμα του χρόνου εξαιρετική επιλογή. Το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας, με ιστορία που η αρχή της χάνεται στην μυθολογία  αποτελεί προορισμό πολλών επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Το ξεχωρι­στό φυσικό του κάλλος, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση του εδάφους, παρέχουν ιδανικές συνθήκες διεξαγωγής τόσο ενός αγώνα αντοχής, όσο και κλασικής ορειβασίας. Η ασυνήθι­στη αυτή αναμέτρηση προσελκύει σημαντικό αριθμό αθλητών αλλά και θεατών.
Οι δρομείς εκκινούν από την θέση ‘ΣΤΑΥΡΟΣ’, όπου βρίσκεται το καταφύγιο του συλλόγου “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΛΑΣ” και τερματίζουν στο Λιτόχωρο, σε υψόμετρο 300 μ., μετά από μια μεγάλη υψο­μετρική διακύμανση, αφού η αφετηρία βρίσκεται στα 920 μ. και το υψηλότερο σημείο, το οροπέδιο των Μουσών, στα 2.650 μ.
Στον φετινό αγώνα έλαβαν μέρος 400 αθλητές και η όλη προσπάθεια υποστηρίχθηκεί από 150 εθελοντές και διασώστες.
Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου του οποίου έχει την ουσιαστική συμπαράσταση.

 

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων