Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ξηρολιμνιωτικη φιλοξενία έφτασε μέχρι την μακρινή..Ταϊβάν!!

Χαμογελαστός και κεφάτος ο 40χρονος Τζάκι Τσεν από την Ταϊβάν ετοιμάζει το ποδήλατό του, έξω από το παλιό δημοτικό σχολείο της Ξηρολίμνης, για να συνεχίσει το ταξίδι προς την πατρίδα του, στην οποία θα φτάσει το…2021!
 Πρόκειται για τον «Ποδηλάτη του Κόσμου» ο οποίος έβαλε στόχο να διασχίσει τέσσερις ηπείρους με το ποδήλατό του. Ξεκίνησε το 2015 από την Αλάσκα και περίπου τρεισήμισι χρόνια μετά έφτασε στην Ξηρολίμνη Κοζάνης όπου και θα διανυκτερεύσει για δυο μέρες.
«Ξεκίνησα το ταξίδι μου το 2015 και μέχρι σήμερα έχω διανύσει όλες τις χώρες της Αμερικής και της Ευρώπης. Σειρά έχει η Αφρική και από εκεί θα περάσω στην Ασία για να φτάσω στην Ταϊβάν» δηλώνει ο Τζάκι Τσεν.

Μέσω του γκρουπ που έχει στο facebook, μοιράζεται φωτογραφίες και ιστορίες με τους χιλιάδες ακολούθους του. 
Ο 40χρονος σήμερα Ταϊβανός, εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στην χώρα του και παραιτήθηκε για να γυρίσει τον κόσμο με την μεγάλη του αγάπη, το ποδήλατο.
«Θέλω να μοιραστώ με όσο το δυνατόν περισσότερους τις εμπειρίες μου και να δουν τις ομορφιές του πλανήτη. Όταν ταξιδεύω νιώθω υπέροχο και βλέπω πόσο υπέροχη είναι η γη. Πάντα γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν, να με φιλοξενήσουν, να μου δώσουν φαγητό ακόμη και χρήματα για να έχω μαζί μου.
 Από χθες που βρίσκομαι εδώ στην Ξηρολίμνη, με κέρασαν αλκοόλ και συγκεκριμένα τσίπουρο. Είναι υπέροχος ο κόσμος και θέλω να το μοιραστώ με όλους» εξηγεί χαμογελαστός ο Τζάκι.

Η πρώτη του διανυκτέρευση στην Ελλάδα ήταν στην Κρυσταλοπηγή και από εκεί στην Ξηρολίμνη. Για το χωριό αυτό των Καραγιαννίων είχε διαβάσει σε μια ιστοσελίδα ποδηλατική πως υπάρχει χώρος για να φιλοξενεί ποδηλάτες μεγάλων αποστάσεων. 
Έτσι ήρθε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Φίλιππο Κυριαζίδη, και διανυκτέρευσε στο παλιό δημοτικό σχολείο που διαθέτει ανακαινισμένο ξενώνα με μπάνιο και κουζίνα.

«Εδώ και 7 χρόνια έβλεπα πολλούς ποδηλάτες ξένους να περνούν από το χωριό και σκέφτηκα να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου θα μπορούν να ξεκουράζονται. Στην αρχή τοποθετήσαμε στην είσοδο του χωριού αγγλικές πινακίδες που καλωσόριζαν τους διερχόμενους και στη συνέχεια μόλις ανακαινίσαμε τον χώρο του παλιού σχολείου, φιλοξενούμε όλους όσους περνούν από την περιοχή. Οι χωριανοί ανοίγουν τα σπίτια τους και εξοικειώνονται με τους ξένους ποδηλάτες προσφέροντάς τους παραδοσιακά φαγητά και βέβαια τσίπουρο» δηλώνει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ξηρολίμνης Φίλιππος Κυριαζίδης.

Ο Τζάκι Τσεν ετοίμασε το ποδήλατό του και συνεχίζει το μακρύ ταξίδι του. Κατευθύνεται προς την Αθήνα και από εκεί θα αναζητήσει έναν τρόπο να περάσει με καράβι στην Αφρική, είτε μέσω Κρήτης είτε μέσω Κύπρου. «Θέλω να πω πως δεν είμαι επαγγελματίας αθλητής, ούτε πλούσιος. Αν μπορώ να καταφέρω να υλοποιήσω το όνειρό μου τότε πιστεύω πως μπορούν όλοι» ήταν το μήνυμα του «Ποδηλάτη του Κόσμου» Τζάκι Τσεν.

Κείμενο:
Σωκράτη Μουτίδης-Εφημερίδα "Χρόνος Κοζάνης"Σχόλια
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων