Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κείμενο της Μαγδας Ανδρονικιδου απο την Ξηρολιμνη:«FARM BILL» Η αγροτική πολιτική των ΗΠΑ για την πενταετία 2018-23

 Το πρώτο νομοσχέδιο για τα αγροκτήματα στις ΗΠΑ σχεδιάστηκε το 1933 ,για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των αγροτών, σε μια εποχή που η πείνα και η φτώχεια μάστιζε τη χώρα.
        Από τότε και κάθε 5 χρόνια το Κογκρέσο εγκρίνει ένα τεράστιο νομοσχέδιο, που ρυθμίζει τα ζητήματα Γεωργίας – κτηνοτροφίας – διατροφής – οικολογικής προστασίας – εμπορίου – ενέργειας –δασοκομίας .
Με την πτώση των γεωργικών εισοδημάτων , την εμφάνιση εμπορικών πολέμων (π.χ με την Κίνα), την αλλαγή του κλίματος , η μοίρα αυτού του νομοσχεδίου είναι πολύ σημαντική.
Στις 20/12/2018 υπεγράφη αυτό το νομοσχέδιο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump ώστε στη συνέχεια να εφαρμοστεί από το Υπουργείο Γεωργίας ( USDA ) .<< Oι αγρότες μας είναι καλά φροντισμένοι >> είπε ο πρόεδρος μετά την υπογραφή.
Εκτεταμένα προγράμματα και προϋπολογισμός 867 δισεκατομμύρια δολάρια για το νέο FARM BILL.
Αυξάνει την οικονομική ενίσχυση με μορφή επιδότησης επιτοκίου δανείου για προϊόντα όπως δημητριακά- ελαιούχοι σπόροι –ζάχαρη –όσπρια κ.α.Αυξάνει τις τιμές κάλυψης απώλειας εισοδήματος – κάλυψης κινδύνου για την γεωργία. Ενισχύει το δίχτυ ασφαλείας.Αυξάνει τους πόρους για προγράμματα προώθησης των εξαγωγών με πρόσθετη χρηματοδότηση 500 εκ. δολαρίων, για εξεύρεση νέων αγορών.Αυξάνει τους πόρους για την προστασία του περιβάλλοντος .ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να στηρίζει τα προγράμματα συμπληρωματικής βοήθειας για την διατροφή ή κουπόνια σίτισης (SNAP ),που αφορά το 15% των Αμερικανών.Νομιμοποιεί τη βιομηχανικής κάνναβη.ΕΝΙΣΧΎΕΙ την ασφάλιση των εισοδημάτων του γαλακτοκομικού τομέα.
Οι Αμερικανοί αγρότες έχουν ένα σύνολο εργαλείων για να βελτιώσουν την αντοχή τους στις κρίσεις αγοράς και στα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Η FARM BILL είναι το αντίστοιχο της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε). Οι Αμερικανοί αγρότες είναι οι βασικοί ανταγωνιστές των Ευρωπαίων αγροτών και ενώ οι ΗΠΑ αυξάνουν την στήριξή τους στους αγρότες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενόψει της νέας μεταρρύθμισης της ΚΑΠ 2020 -2027, προωθεί τη δραστική μείωση του προϋπολογισμού της πολιτικής και της στήριξης στους αγρότες της Ε.Ε. (Η κομισιόν εισηγείται μείωση κατά 12%).
Οι Ευρωπαίοι αγρότες χρειάζονται καλά στοχευμένη στήριξη της ΚΑΠ, για να μην τεθεί σε κίνδυνο το μέλλον των αγροτικών εισοδημάτων.
                                                                                                                                  
ΜΑΓΔΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΟΥ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ – Πρώην διευθύντρια του ΟΠΕΚΕΠΕ Δυτ. Μακεδονίας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξηρολίμνη:Η Στέλλα Λεωνιδάκη στον κορυφαiο αγώνα ορεινού τρεξίματος παγκοσμίως!!Ετοιμη να ζήσει το δρομικό της όνειρο!

   Με συνολική απόσταση 101 χιλιομέτρων  και 6.100 μέτρων ανάβασης,  το CCC διασχίζει τρεις χώρες.. Αν το Mont Blanc θα θυμίζει λίγο από...Χαιντη μάλλον κάνετε λάθος!  Είναι ένας μεγάλος ορεινός όγκος στις Άλπεις ,με χιόνι, πάγο, απότομες πλαγιές, σκληρό τερέν στους δρόμους πεζοπορίας,και όποια άλλη δυσκολία συνοδεύει το μεγάλο υψόμετρο... Ο αγώνας βουνού που καθηλώνει τους φανατικούς στις οθόνες του υπολογιστή τους για μέρες, ultra Trail du Mont Blanc συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές από όλο τον κόσμο για να αναμετρηθούν...με τον εαυτό τους σε απόλυτη αυτονομία όταν τρέχουν αφού έχουν παρεα μονο το GPS τους και δεν συναντούν ενδιάμεσους σταθμούς για τροφοδοσία, αλλά μόνο διάσπαρτα καταφύγια! " πιο γρήγορα, πιο ψηλά,πιο δυνατα" λοιπόν Στέλλα! Η  Στέλλα Λεωνιδακη  γίνεται μια απο τις ελάχιστες Ελληνίδες που θα χουν δικαίωμα συμμετοχής για τον αγώνα στις 26 Αυγούστου 2022, αποφασισμένη για τον καλύτερο αγώνα βουνού στη ζωή της! Πανέμορφες κοιλάδες, αναμοδαρμενες κορυφές, πά

ΣΚΗΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑΣ ΑΚΑΝΘΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ KAI ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΚΗΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 18:30 ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑΣ ΑΚΑΝΘΑΣ ΕΚ ΤΟΥ Ι. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ :AΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ                 ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΑΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ                 ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΘΑ  ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ.                     ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ *Κατά την διάρκεια της παραμονής και προσκύνησης των ιερών λειψάνων  θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19

To πορφυρο χρωμα του ουρανου..στο εντυπωσιακο πρωιν της 26ης Δεκεμβριου!!ο