Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Δημοτικό Σχολείο Ξηρολιμνης στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζανης.

Δημοτικό Σχολείο Ξηρολίμνης: Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Μια εξαιρετική παιδική θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οιμαθητές/τριες   του   Δημοτικού   Σχολείου   Ξηρολίμνης   μαζί   με   τα   νήπια   των Νηπιαγωγείων Ξηρολίμνης και Αλωνακίων την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου. Πρόκειταιγια το έργο του  Όσκαρ Γουάιλντ  με  τίτλο «Το φάντασμα του Κάντερβιλ» πουπαρουσίασε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης μέσα από την παιδική σκηνή του. 

Η παράστασηείχε έντονα κωμικά στοιχεία και μας μίλησε για τη διαχείριση του φόβου (φαινόμενοσυχνά αυξημένο στην παιδική ηλικία) και την «έξυπνη» αντιμετώπισή του. Ήταν μιαπαράσταση με ήρες που μαθαίνουν να προσφέρουν αγάπη και φιλία ανιδιοτελώς καιβρίσκουν τη δική τους θέση, το δικό τους χώρο στη ζωή. 

Περάσαμε υπέροχα!

Σύνταξη: Δημοτικό Σχολείο Ξηρολίμνης



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:Κάπου στην επαρχία της Αγγλίας, υπάρχει ένας στοιχειωμένος πύργος. Ο πύργοςτων Κάντερβιλ, όπου κυκλοφορεί το φάντασμα, του σερ Σάϊμον Κάντερβιλ, παλιούιδιοκτήτη του πύργου. Αυτό συμβαίνει μέχρι το 1930, όταν και καταφτάνει, από τηνμακρινή Αμερική, η πενταμελής οικογένεια Οουτις.Οι   φήμες   που   ακούγονται   για   το   φάντασμα   δεν   τους   τρομάζουν   εύκολα.   Ηανατριχιαστική ατμόσφαιρα στον πύργο, θα αλλάξει, με τη ζωηρή τους παρουσίακαι   την   τζαζ   μουσική   τους.   Οι   συνήθειές   τους   θα   αλλάξουν   την   παραδοσιακήαγγλική κουλτούρα. Το φάντασμα θα διαπιστώσει έκπληκτο, πως η οικογένεια, δεντρομάζει με τα συνηθισμένα του τεχνάσματα. Μάταια προσπαθεί να τους φοβίσει,μέχρι που θα γνωρίσει τη Βιργινία, κόρη της οικογένειας, που θα του προσφέρειαπλόχερα, τη φιλία και τη βοήθειά της. Ολα αλλάζουν στον πύργο των Κάντερβιλ…

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων