Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμμετοχή μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου Ξηρολίμνης στο συγγραφικό πρόγραμμα «Μικρά Μολύβια»-Βιβλιοδεσμοί (19 Δημοτικά Σχολεία Ελλάδας και Κύπρου) *κλικ στις εικόνες



Συμμετοχή μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου Ξηρολίμνης στο συγγραφικό πρόγραμμα «Μικρά Μολύβια»-Βιβλιοδεσμοί (19 Δημοτικά Σχολεία Ελλάδας και Κύπρου)
Η έκδοση του βιβλίου με τίτλο «Τηλεμαχιάδα», στη συγγραφή του οποίου συμμετείχαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019 τα παιδιά της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ξηρολίμνης, είναι γεγονός! Πριν από μερικές μέρες, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, στον Ιανό της Αθήνας, έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου. Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος σε εικονογράφηση του Γιώργου Παπασταθόπουλου και πωλείται στα βιβλιοπωλεία, ενώ μέρος των εσόδων διατίθεται στο Παράτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ»-Αναρρωτήριο Πεντέλης.
Το πρόγραμμα «Μικρά Μολύβια»-Βιβλιοδεσμοί έχει περίπου μια δεκαετία ζωής και απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού. Η ιδέα για τη δημιουργία του γεννήθηκε από παιδιά του Δημοτικού με αγάπη για τη λογοτεχνία, που δέχτηκαν να αφιερώσουν λίγο χρόνο από τη μελέτη τους για να γίνουν… συγγραφείς. Η φετινή συγγραφική ομάδα του Σχολείου μας αποτελείται από τους/τις μαθητές/τριες (αλφαβητικά):
Αμαραντίδου Ευριάνθη, Λέπουρι Ντανιέλα, Μαρκαντάρας Σταύρος, Μαυροπούλου Μαρία-Ελένη, Παπαδοπούλου Μαγδαληνή, Σαρασίδης Βασίλειος, Σπυρίδου Ανθή, Τσαλίδης Παναγιώτης, Τσαλίδου Πελαγία, Τσέλα Κλεβίς, Τσίρκα Μαρία, Φεζολλάρι Ιζάουρα
Για τη συγγραφή του βιβλίου συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα 2018-2019 μαθητές και μαθήτριες 19 Σχολείων Ελλάδας και Κύπρου και συγκεκριμένα:
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ, ΙΔ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ» ΒΟΛΟΥ, ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ATHENER SCHULE, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΕΛΕ, ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙΟΥ ΑΡΤΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2οΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ, 2οΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, 2οΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΙΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΠΑΦΟΥ «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»
Τον γενικό συντονισμό του προγράμματος ανέλαβε ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας και ιδρυτής του προγράμματος «Μικρά Μολύβια»-Βιβλιοδεσμοί, κ. Ιωάννης Ζαχαρόπουλος. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν, επίσης, οι καταξιωμένοι συγγραφείς Ιφιγένεια Μαστρογιάννη, Δήμητρα Πυργελή και Κώστας Πούλος, που με την εμπειρία, τις συμβουλές και τις ιδέες τους βοήθησαν σημαντικά στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το σχέδιο του Οδυσσέα με τον Δούρειο Ίππο αποτυγχάνει. Ο Οδυσσέας συλλαμβάνεται από τους Τρώες και φυλακίζεται στο σκοτεινό κάστρο της Τροίας. Οι υπόλοιποι Αχαιοί τον εγκαταλείπουν και επιστρέφουν στην πατρίδα τους απογοητευμένοι. Τα νέα φτάνουν γρήγορα στην Ιθάκη, όπου η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι μνηστήρες πιέζουν αφόρητα την Πηνελόπη και η ζωή του εντεκάχρονου Τηλέμαχου βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο. Μαζί με τους καλούς του φίλους Αλιθέρση, Ναυσικά και Αλκινόη, τον Άργο, τον πιστό σκύλο του Οδυσσέα και τον... Κύκλωπα Πολύφημο, ξεκινούν για ένα παράτολμο ταξίδι προς την Τροία...
Σύνταξη: Δημοτικό Σχολείο Ξηρολίμνης

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων