Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Ξηρολιμνης

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Κοζάνης, πραγματοποίησαν 29 μαθητές/τριες του σχολείου μας την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, με τη συνοδεία της Διευθύντριας και των εκπαιδευτικών, κ. Αικατερίνης Πλιάμπα και κ. Κωνσταντίνου Πατουλίδη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές/τριες να εξοικειωθούν με την επιστημονική μεθοδολογία, παρακολουθώντας από την Υπεύθυνη του Κέντρου, κ. Ελευθερία Παπαδέλη, πειράματα σε οργανωμένο περιβάλλον, που αφορούν στο μάθημα των Φυσικών και ειδικότερα σχετίζονται με τον «ηλεκτρισμό», τον «ηλεκτρομαγνητισμό», τη «θερμότητα», τον «αέρα» και τα «μίγματα».
Φτάνοντας εκεί, μας υποδέχτηκε η Υπεύθυνη του Κέντρου, η οποία στη συνέχεια μάς παρουσίασε πλήθος πειραμάτων, σχετικών με την παραπάνω θεματολογία, τα οποία παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Όλα τα παιδιά των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων συμμετείχαν επιτυχώς και με παιγνιώδη τρόπο σε εργαστηριακά πειράματα με ηλεκτρικά κυκλώματα, μαγνήτες, πυξίδες και παράλληλα, έθεσαν ερωτήματα, λαμβάνοντας κατατοπιστικές απαντήσεις. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε ομάδες και παρακολούθησαν στο μικροσκόπιο τη δομή του κυττάρου και μικροαντικείμενα, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τον μικρόκοσμο που μελετούν οι επιστήμονες.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ελευθερία Παπαδέλη, η οποία υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τα παιδιά του σχολείου μας και τα «μεταμόρφωσε», έστω για λίγο, σε μικρούς επιστήμονες, που παρατηρούν, συστηματοποιούν εργασίες, διατυπώνουν υποθέσεις, τις ελέγχουν με απλά  πειράματα, καταγράφουν τις παρατηρήσεις τους, κατασκευάζουν, διαπιστώνουν κι εξάγουν ποιοτικά συμπεράσματα.
 
  

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων