Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πανδημία COVID-19 Παρακολουθήστε την Υγεία σας

Πανδημία COVID-19      Παρακολουθήστε την Υγεία σας

Αφορά την κατ΄ οίκον προσωπική παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας  μας που πραγματοποιούμε καθημερινά, ανελλιπώς, ώστε να προστατέψουμε τον εαυτό μας, τα μέλη της οικογένειάς μας, το υγειονομικό σύστημα της χώρας, και όλους τους συνανθρώπους μας ώστε να ξεπεραστεί η πανδημια.

Κατά την διάρκεια της παραμονής σας κατ’ οίκον, σας έχει ζητηθεί να τηρείτε ανελλιπώς τα μέτρα προστασίας, και αν τυχόν εμφανίσετε κάποια πρώτα συμπτώματα, ή έχετε την υποψία ότι εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας μπορεί να ήρθατε σε επαφή με άτομο μολυσμένο από COVID-19.

Παρακολουθείτε την υγεία σας ως ακολούθως :

1. Ελέγχετε τη θερμοκρασία σας με ένα θερμόμετρο δύο φορές την ημέρα και παρατηρείτε τον οργανισμό σας για βήχα ή δυσχέρεια στην αναπνοή .
2. Αν είστε υπάλληλος, συζητήστε την κατάστασή σας με τον εργοδότη σας και φροντίστε νακαλύπτετε τα κριτήρια που έχουν ορισθεί για το πότε είναι ασφαλές να επιστρέψετε στην εργασία σας.
3. Μην χρησιμοποιήσετε μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί .
4. Αποφύγετε τους χώρους συγχρωτισμού και περιορίστε τις δραστηριότητές σας μόνο σε εσωτερικούς χώρους και όσο το δυνατόν λιγότερο σε εξωτερικούς και δημόσιους χώρους.
5. Τηρείστε τα μέτρα «κοινωνικής αποστασιοποίησης», δηλαδή κατά τις κοινωνικές σας συναναστροφές διατηρείτε απόσταση περίπου 2 μέτρων από τον συνομιλητή σας.
6.Αποφεύγετε κάθε χειραψία και καθαρίστε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό.
7. Εάν επιδεινωθούν τα όποια συμπτώματα από πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή,επικοινωνήστε με τον γιατρό σας, ή τον ΕΟΔΥ στο 1135.
8. Εάν χρειαστεί να λάβετε άλλες υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης για αιτίες διαφορετικές των συμπτωμάτων του κορωνοϊού, ή αν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας είναι, πιθανώς, ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, καλέστε το γιατρό σας και ενημερώστε αναλυτικά για την κατάσταση της υγείας σας ή του μέλους της οικογένειάς σας.
Εάν έχετε εκτεθεί σε άτομο με COVID-19, μπορεί να χρειαστούν έως και 14ημέρες στενής παρακολούθησης των συμπτωμάτων σας ώστε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα αρρωστήσετε.
Είναι σημαντικό να ελέγχετε την θερμοκρασία σας δύο φορές την ημέρα για 14 τουλάχιστον ημέρες μετά την ημέρα που πιστεύετε ότι ήρθατε σε επαφή με άτομα μολυσμένα από τον ιο, ή επιστρέψατε από ταξίδι από χώρα με δραστηριότητα κορωνοϊού.
Βήμα 1 Ελέγχετε  την θερμοκρασία σας κάθε πρωί και κάθε νύχτα:
Βήμα 2 Εάν ο γιατρός ή το νοσοκομείο σας ζητήσει να αναφέρετε τη θερμοκρασία και τα συμπτώματά σας, ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δοθούν.
• Εκτός από τον πυρετό, να είστε προσεκτικοί για οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα του COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του βήχα ή της δυσχέρειας της αναπνοής.
• Γράψτε τη θερμοκρασία και τα συμπτώματά σας στο ημερολόγιο.
Γράψτε τις θερμοκρασίες και τα συμπτώματα των μελών της οικογένειας.
Βήμα 3 Εάν έχετε πυρετό, βήχα ή δυσχέρεια στην αναπνοή:
1. Παραμείνετε στο σπίτι και μην κυκλοφορείτε σε δημόσιους ή άλλους χώρους.
Αποφύγετε την επαφή  με άλλα άτομα.
2. Εάν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας απευθυνθείτε στα νοσοκομεία και ζητήστε ιατρική συμβουλή

Καλέστε πριν πάτε σε ιατρείο ή στα επείγοντα. Πείτε τους για τα συμπτώματά σας και ζητήστε  καθοδήγηση .

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων