Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Ξηρολιμνιώτη λοιμωξιολογου-παθολόγου γιατρού Ιορδάνη Ρωμιόπουλου για την ονομαστική του γιορτή, και η αναφορά του στο έργο και τη λειτουργία του εργαστηρiου ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονiας στο οποίο και προΐσταται.

Αγαπημένοι μου αδερφοί,

Χίλια ολοκάρδια ευχαριστώ για την αγάπη όλων σας. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου καλή χρονιά και καλή φώτιση σε όλους μας. Καλή δύναμη στο δύσκολο αγώνα που καταβάλλει ο καθένας μας. Περισσότερη όμως δύναμη και αγάπη ας δίνει Ο Κύριός μας σε όσους δοκιμάζονται σκληρότερα που δυστυχώς στην πόλη μας, δεν είναι λίγοι. 
Ευχαριστώ Τον Θεό μας που εισάκουσε την προσευχή μου και σ’ αυτόν τον ιστορικό πόλεμο με τον κορωνοϊό, όπου όλοι έχουμε δακρύσει με τις απώλειες πολυαγαπημένων προσώπων, μου δωσε τη δυνατότητα να συνεισφέρω μαζί με διαλεχτούς συνεργάτες από την πρώτη γραμμή. Φρόντισε βεβαίως Εκείνος, πολλά χρόνια νωρίτερα, να με οδηγήσει στην ιατρική επιστήμη, στην ειδικότητα του Παθολόγου, στη συνέχεια του Λοιμωξιολόγου και τα τελευταία χρόνια στην Υγειονομική οικογένεια που λέγεται ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) την οποία αγαπώ σαν δεύτερη οικογένεια. 
Εδώ και μήνες, με τους πολύτιμους συνεργάτες στον ΕΟΔΥ, είμαστε εκεί όπου η ανάγκη μας καλεί. Στην αρχή κληθήκαμε να συνεισφέρουμε να αποκτήσει ζωή το εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του ΓΝ Κοζάνης σε μια περίοδο όπου κάτι ανάλογο δεν είχε επιχειρηθεί από πολλά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας μας. Νιώθουμε χαρά βλέποντας τους πανάξιους λειτουργούς του να το έχουν απογειώσει προσφέροντας υπηρεσίες σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Με τους πολύτιμους συνεργάτες στον ΕΟΔΥ, συνεχίζουμε όλοι μαζί, σωματικά υγιείς, να δίνουμε το παρόν σε Νοσοκομεία, δομές, υπηρεσίες, εργασιακούς χώρους, χωριά, οικίες (κατ’ οίκον δειγματοληψίες), οπουδήποτε απαιτούν τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να παρεμβαίνουμε με ιατρικές και μόνο οδηγίες για την διαχείριση της επιδημίας και με διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών ελέγχων. Δώσαμε το παρόν όποτε μας ζητήθηκε σε διασκέψεις και τηλεδιασκέψεις εκπαιδευτικών, υγειονομικών, ξενοδοχοϋπαλλήλων προκειμένου να απαντήσουμε σε προβλήματα και απορίες γύρω από ζητήματα τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων σχετικά με την πανδημία. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να κάνουμε περισσότερα.
Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συμπολίτες μας όταν μας καλούν, συχνά στο προσωπικό μας τηλέφωνο, αναζητώντας απαντήσεις και οδηγίες σε ερωτήματα που προκύπτουν όταν ο ιός χτυπάει και τη δική τους πόρτα. Νιώθουμε όμως ακόμα μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συμπολίτες μας και μας απαντούν όταν τους καλούμε για να λάβουμε πληροφορίες για την πιθανή πηγή μόλυνσής τους και τους συνανθρώπους στους οποίους ενδεχομένως μετέδωσαν ακούσια τη λοίμωξη (διαδικασία ιχνηλάτησης). Αυτές τις πληροφορίες της ιχνηλάτησης προωθούμε καθημερινά στο Κεντρικό Εργαστήριο του ΕΟΔΥ  το οποίο αφού τις επεξεργαστεί τις προωθεί με τη σειρά του στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες τις προωθούμε και στους δήμους της Π.Ε Κοζάνης.
Επιγραμματικά, ως αποκλειστικά υγειονομικός οργανισμός, ο ρόλος μας είναι η ενημέρωση γύρω από τις λοιμώξεις (στην προκειμένη περίπτωση, τη λοίμωξη covid-19), η πρόληψη, η διάγνωση, η θεραπεία της λοίμωξης, η υγειονομική διαχείριση συρροής κρουσμάτων σε μία δομή και η καταγραφή των κρουσμάτων. 
Για εκείνους που ανεύθυνα, ανήθικα και συκοφαντικά αποδίδουν στον ΕΟΔΥ και μένα προσωπικά την οποιαδήποτε συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας στον τόπο μας, για εκείνους που θα έπρεπε λόγω θέσης να γνωρίζουν ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που εισηγείται κατά καιρούς μέτρα δεν απαρτίζεται από επιστήμονες του ΕΟΔΥ, μόνο θλίψη μπορεί να νιώσει κάποιος που πασχίζει καθημερινά και λαμβάνει ύβρεις. Συγχωρέστε με που δεν ήμουν και δεν είμαι μέλος και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Συγχωρέστε με που δεν είμαι μέλος της επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.  Συγχωρέστε με που δε συμμετείχα ποτέ, δε ρωτήθηκα ποτέ και δεν εισηγήθηκα ποτέ πολιτικά μέτρα. Συγχωρέστε με ιδιαίτερα εκείνοι που πέρασε από το νου σας, ότι όχι μόνο εισηγούμαι μέτρα, αλλά εισηγούμαι και μέτρα επώδυνα για τον τόπο που γεννήθηκα και ζω (τι να σχολιάσει κάποιος…).  Συγχωρέστε με που και γω μαθαίνω όπως και σεις τα όποια μέτρα τη στιγμή που ανακοινώνονται από την τηλεόραση. Συγχωρέστε με που είμαι απλά ένας ιατρός.
Καλή χρονιά και καλή φώτιση σε όλους μας.

«…Θα πέθαινα από την αδικία του κόσμου αν δεν αντλούσα δύναμη από τη Δικαιοσύνη Του Θεού…»

Ιορδάνης (Άκης) Ρωμιοπουλος
Παθολόγος -Λοιμωξιολόγος
Προϊστάμενος ΕΟΔΥ Δυτ.Μακεδονιας


 

Σχόλια




ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΞΗΡΟΛΙΜΝΗ

Δείτε ποιός γιορτάζει σήμερα

email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - contact email

xirolimni2@yahoo.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων