Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η αυλή του Τάσου και της Νίτσας

Η αυλή του Τάσου,της Νίτσας και του μικρού τετράποδου φίλου τους..τη Ματούλα !!  

Επειδή έχουμε συνηθίσει ωραίους κήπους την ανοιξη και παραμελημένα το φθινόπωρο.. παρ' ολα αυτα στο δικό  τους κήπο το πράσινο επιμένει !!

   Περιποιημένη αυλή σήμαινει οικογένεια με καλή και πρόσχαρη διάθεση για τους γείτονες, για τους καλεσμένους αλλά και για κάθε περαστικό..  

Η αυλή είναι πάντα σκουπισμένη και καθαρή.  πάντα ένα πολύ προσεγμένο σκηνικό.      

  Υπάρχει στον περίγυρό της ο φούρνος, μικρή αποθήκη, η στοίβα με τα ξύλα και ο μπαξές.    

Έχει πεζούλια «ακουμπισμένα» στον τοίχο του σπιτιού, ειδικά καθίσματα αλλά και κουρελούδες για στρωματσάδα, πρόχειρα ξύλινα φτιαγμένα με σανίδες τραπέζια. 

 Και βέβαια έντονη παρουσία έχουν τα λουλούδια, οι γλάστρες στους τοίχους πάνω σε σανίδια στερεωμένα με ξύλα μπηγμένα στο βραχόκηπο, και τα παρτέρια.  

 Τα λουλούδια – βασιλικός, γεράνια, δυόσμος, τριανταφυλλιές, μολόχες, ντάλιες
  Δίνει το στίγμα της η κληματαριά – «επιβλέποντας» και προστατεύοντας μερικώς ή ολικώς το χώρο – και η κερασιά   

Δεν λείπει η βρύση,το πηγάδι και το μικρό Εκκλησάκι 

  Οι αυλές ένωναν σπίτια και ανθρώπους… 
  
Η αυλή του Τάσου,της Νίτσας και του μικρού τετράποδου φίλου τους..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ξηρολίμνη:Η Στέλλα Λεωνιδάκη στον κορυφαiο αγώνα ορεινού τρεξίματος παγκοσμίως!!Ετοιμη να ζήσει το δρομικό της όνειρο!

   Με συνολική απόσταση 101 χιλιομέτρων  και 6.100 μέτρων ανάβασης,  το CCC διασχίζει τρεις χώρες.. Αν το Mont Blanc θα θυμίζει λίγο από...Χαιντη μάλλον κάνετε λάθος!  Είναι ένας μεγάλος ορεινός όγκος στις Άλπεις ,με χιόνι, πάγο, απότομες πλαγιές, σκληρό τερέν στους δρόμους πεζοπορίας,και όποια άλλη δυσκολία συνοδεύει το μεγάλο υψόμετρο... Ο αγώνας βουνού που καθηλώνει τους φανατικούς στις οθόνες του υπολογιστή τους για μέρες, ultra Trail du Mont Blanc συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές από όλο τον κόσμο για να αναμετρηθούν...με τον εαυτό τους σε απόλυτη αυτονομία όταν τρέχουν αφού έχουν παρεα μονο το GPS τους και δεν συναντούν ενδιάμεσους σταθμούς για τροφοδοσία, αλλά μόνο διάσπαρτα καταφύγια! " πιο γρήγορα, πιο ψηλά,πιο δυνατα" λοιπόν Στέλλα! Η  Στέλλα Λεωνιδακη  γίνεται μια απο τις ελάχιστες Ελληνίδες που θα χουν δικαίωμα συμμετοχής για τον αγώνα στις 26 Αυγούστου 2022, αποφασισμένη για τον καλύτερο αγώνα βουνού στη ζωή της! Πανέμορφες κοιλάδες, αναμοδαρμενες κορυφές, πά

ΣΚΗΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑΣ ΑΚΑΝΘΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ KAI ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΚΗΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 18:30 ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑΣ ΑΚΑΝΘΑΣ ΕΚ ΤΟΥ Ι. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ :AΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ                 ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΑΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ                 ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΘΑ  ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ.                     ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ *Κατά την διάρκεια της παραμονής και προσκύνησης των ιερών λειψάνων  θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19

To πορφυρο χρωμα του ουρανου..στο εντυπωσιακο πρωιν της 26ης Δεκεμβριου!!ο